Noored Koodi meeskond korraldas 16. veebruaril juba teise IT-alase võistluse, kus osales kokku üle 45 õpilase üle Eesti. Päeva jooksul said osalejad end proovile panna virtuaalreaalsuses, programmeerimiskeele Python tundmises, algoritmikas ja veebilehe loomisel. Üritusel külastati virtuaalreaalsuse laborit.

Päev algas võistluse korraldaja Magnar Varese tervitussõnade ja projektijuhi Heilo Altini ning Magnari tutvustusega sellest, kuidas nad IT valdkonda jõudsid. Seejärel külastati Madis Vasseri juhendamisel virtuaalreaalsuse laborit.

Kell 13 algasid võistlused kahel alal: Python ja algoritmika ning veebilehe loomine. Pythoni ülesandes said osalejad võistluse alguses teada, et nad peavad kahe tunni jooksul tegema programmi, mis mängiks tuntud lauamängu „Connect Four“. Kõik osalejad said tudengitest juhendajate käest abi küsida ning võistluse käigus valmis 12 programmi. Lõppvõistlusel pandi kõik programmid üksteise vastu kahel korral mängima ning punkte anti võidu eest 2, viigi eest 1 ning kaotuse korral null. Läbimängimine toimus suurel ekraanil nii, et kõik osalejad said näha, kuidas nende programmil läheb. Võitja kogus 46 punkti.

 

Kell 13 algas ka veebilehtede võistlus, kus osalejad tegema oma koolile veebilehe, mis on olemasolevast lehest parem ja kasutajasõbralikum. Lõpphindamisel ütlesid nii mõnedki, et nende koolil on juba üsna hea veebileht ning seda üle trumbata on raske. Veebilehtede hindamisel läksid arvesse automaattestide ning kohtunike hinded.

Terve päeva vältel oli avatud ka nutiturvalisuse teemaline põgenemistuba, kus osalejad pidid päästma NATO küberkaitsekeskuse ning tegema kahjutuks pommi. Kõikidel meeskondadel põgenemine küll ei õnnestunud, kuid õnneks jäi Ülikooli 17 maja püsti. Täpsemalt põgenemistoast ja ülesannete läbimisest aimu saamiseks tuleb osaleda edaspidi Noored Koodi tudengite poolt püsti pandud põgenemistoas.

Osalejaid oli tulnud kohale nii Narvast, Tallinnas, Tartust ja mujaltki. Päev oli vahva ning järgmisel aastal on plaanis korraldada sarja kolmas ja viimane võistlus. Nagu tegijad ise ütlevad – tegemist on rahvaspordi tasemel IT võistlusega, mis jõukohane kõigile huvilistele.

Tulemused on leitavad siin.

“Noored Koodi”  on algatus, mis toob Tartu Ülikooli arvutiteaduse Instituudi tudengid Progebussiga koolidesse viima läbi töötubasid ning tegema ühepäevaseid laagreid põhikooli ja gümnaasiumi õpilastele. Eesmärk on pakkuda võimalust tegeleda programmeerimise, robotite, virtuaalreaalsuse ja palju muuga selleks, et õpilased teeksid kõrgkooli IKT erialadele astudes teadlikumaid valikuid. Keegi ei tea, kas temast võiks saada programmeerija enne, kui ta pole seda ise proovinud.

 

Loe rohkem siit